23 mei 2008

Poppers.

Lustopwekkers voor het meer genieten van seks zijn er legio. De middeltjes variëren van chocola en aardbeien tot alcohol, coke en poppers.

Poppers is een Engels woord voor snuifcapsules of (felgekleurde) flesjes met een vloeistof (meestal amylnitriet), gebruikt om het fysieke plezier tijdens de coïtus te verhogen.
Deze vluchtige (en bijtende) vloeistof wordt op een zakdoek gedruppeld of direct uit het flesje opgesnoven. In contact met de huid zorgt het voor irritatie.


In de homoseksuele wereld hebben poppers een ijzeren reputatie. Niet alleen zouden ze het orgasme kort maar hevig intensiveren maar soms ook verlengen. Ze zouden nl. de kringspier in de anus ontspannen.
Sedert het begin van de jaren negentig van vorige eeuw is het middel ook populair bij jonge discogangers. Poppers zijn officieel enkel op recept verkrijgbaar (ze bevatten stoffen die terug te vinden zijn in geneesmiddelen ter bestrijding van een vernauwde kransslagader), maar in seksshops zijn ze meestal in voorraad. De werking treedt reeds in na tien seconden. Het euforische gevoel duurt echter slechts een half uur. Veelvuldig gebruik kan hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, braken en zelfs bloedarmoede voor gevolg hebben.
Volgens Amerikaanse gezondheidsautoriteiten bestaat er zelfs een directe correlatie tussen het gebruik van poppers en het sarcoom van Karposi en longontstekingen.
De naam komt van het poppend of knallend geluid dat de capsules maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.