25 maart 2008

BAM-moeder.

Begin jaren tachtig van vorige eeuw, toen het leven nog vrij simpel was, leerden we de bom-moeder kennen. Dit fenomeen van de ‘bewust ongehuwde moeder’ sloeg bij oudere conservatieve mensen in als een ‘bom’. In contactadvertenties zag je plots teksten opduiken zoals: ‘bom in spe zoekt donor’. Dat was effe schrikken!
De afgelopen jaren werd er vrij kwistig met dit etiket omgesprongen. Immers, het alleenstaand moederschap bleek vaak een tweede keuze. Meestal ontbrak het aan (goede) mogelijkheden om samen met een partner kinderen te krijgen en ze ook op te voeden.

Anno 2008 is het leven veel gecompliceerder geworden. Alsof het allemaal nog niet ingewikkeld genoeg is, werd in 2005 de BAM-mam geïntroduceerd: de Bewust Alleenstaande Moeder. Op de website bam-mam.nl lees je er alles over. Daar wisselen alleenstaande moeders en zaaddonoren hun ervaringen uit.

Terwijl de ‘bom’het gezin veel te traditioneel vind en de vader gewoon overbodig, komt de ‘bam’ hem gewoon niet tegen. Ze heeft wel een kinderwens maar heeft geen zin om tot haar overgang op hem te wachten. Die man kan immers ook later nog komen.

De beroemde single mom Madonna was ooit een BAM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.