09 januari 2007

Lelijkste woord van 2006?

Het lukte de Vlaamse zangeres Kate Ryan maar niet om met haar wereldhit ‘Je t’adore’ het hart van Europa te veroveren tijdens het Songfestival van 2006. Ook haar fameuze ‘zwengelknie’ of ‘kniezwengel’ bleek niet meer dan een hype. Met de knie werd een (volgens fysiotherapeuten niet aan te raden) zwengelbeweging gemaakt. Eigenlijk kunnen we beter spreken over een beenzwengel. Een preciesere omschrijving vind je in Wikipedia.
Een paar jongelui uit het Holebikamp (voor de Nederlandse lezers: Holebi is de verzamelterm voor homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen) speelden met het idee van een actiewebsite ter behoud van de zwengelknie in de act van Kate. Het heeft niet mogen baten. De ‘zwengelknie’ of ‘kniezwengel’ heeft Van Dale niet gehaald en misschien maar goed ook. Een mooi woord is het niet.

Maar wat te denken van 'prep camps'?

Dit is misschien wel het lelijkste woord van 2006. Het CDA wil in Nederland graag meer werkkampen voor de meest problematische jongeren. SP-fractievoorzitter Jan Marijnissen snapte (net zoals wij trouwens) niet meteen waar zijn CDA-collega Maxime Verhagen het in Godsnaam over had: prep camps of preparation camps. Een woord waar je duidelijk iedereen mee imponeert.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.