18 januari 2007

Het bouwvakkersdecolleté.

Sommige woorden zijn helemaal gebonden aan de seizoenen. Het zgn. bouwvakkersdecolleté is beslist geen zicht in de winter. Met de kou mag het momenteel wel meevallen, zo’n bilspleetinkijk bij bouwvakkers of stratenmakers zie je toch eerder in de zomermaanden.

Mooi woord overigens: bouwvakkersdecolleté. De gelijkenis met het decolleté bij vrouwen is treffend: wat je ziet zijn twee huidkleurige wangen met een spleet ertussen.

Van Dale kent de term (nog) niet en ook in het onlangs verschenen Jaarboek taal 2007 vond ik er geen spoor van terug.

Het woord werd echter al in 2003 op meerdere internetforums aangetroffen. De laatste twee jaren duikt het ook op in de digitale krantenbestanden. Succes lijkt dan ook gegarandeerd.

Maar als het aan het Engelse bedrijf Jockey ligt, behoort het bouwvakkersdecolleté voorgoed tot het verleden. Er werd een speciaal soort onderbroek ontwikkeld die bestaat uit katoen en spandex, waardoor ze aanvoelt als een tweede huid. Door het speciale ontwerp kan de onderbroek uitrekken in acht verschillende richtingen. Wie zich bukt hoeft voortaan niet meer bang te zijn dat zijn bilspleet zichtbaar wordt. De onderbroek gaat wel 15 euro kosten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.