22 oktober 2009

Nieuwetijdskind.

Sinds enkele jaren duikt het fenomeen van het nieuwetijdskind op in de medische, onderwijs, therapeutische- en spirituele wereld.
Het gaat om een probleemkind, een hyperactief en autistisch kind. Het heeft regelmatig last van woede- en verdriet-aanvallen, is vaak bang en onrustig, soms ook dominant en allergisch, kan ook moeilijk aarden. Het fenomeen werd genoemd naar het 'Platform Nieuwetijdskinderen', een new agebeweging die in 1997 werd opgericht en waar ondertussen tweehonderd pedagogen, psychologen en docenten dit soort kinderen en hun ouders een helpende hand bieden. Een aantal Nederlandse scholen biedt tegenwoordig speciale programma's aan voor nieuwetijdskinderen.
Het woord 'nieuwetijdskind' heeft een positieve klank. Daardoor voelt het kind zich geen probleemkind meer. Door hun kind spiritueel of paranormaal te noemen, kunnen de ouders de situatie van hun kind beter aanvaarden. Niet iedereen kan zich echter vinden in de 'zweverige new-agebenaming'. Dat bewijzen althans de heftige discussies op het Internet.

1 opmerking:

 1. Anoniem8:19 p.m.

  hoi Marc,

  Wat een kort door de bocht, lui geschreven en eenzijdig stukje.
  "Het gaat om een probleemkind?", een hyperactief en autistisch kind? Dit zijn juiste verschillende etiketjes die door mensen op deze kinderen geplakt worden, omdat men deze kinderen niet ziet als de spirituele wezens die zij zijn. Wij zijn allemaal spirituele wezens, daar niet van; deze kinderen zijn zich er echter meestal wel bewust van.

  Het "fenomeen" is niet genoemd naar een Platform,maar naar het bewustzijn die deze kinderen in zich dragen.
  Het bewustzijn dat we allemaal verbonden zijn; en dat alles uit de bron komt, ook wel God genoemd.
  De nieuwe tijd is die waar dit bewustzijn op aarde dermate verankerd is dat we vanuit ons hart/gevoel leven en niet vanuit ons ego/denken.

  Groetjes,

  Gordon

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.