24 augustus 2007

Schelden in 3-D.

Jo Foulon is meester in de vrije monumentale kunsten, Hogeschool Antwerpen. Hij was laureaat van het Hoger Instituut voor schone kunsten, Postgraduaat beeldende kunst.

In 1997 won hij de Dapsen-Horlait prijs en in 2006 behaalde hij de eerste prijs van de Designwedstrijd Villa Basta, ‘Groen is niet Rood’ in samenwerking met Weekend Knack.

Vrijdag, 31 augustus opent te Leuven een tentoonstelling van deze jonge Tiense kunstenaar. Onder de titel ‘Basjiboezoek, baziboezoek’ zet Jo, in samenwerking met mij, een ‘installatie’ op rond scheldwoorden. Deze installatie zal volgens Jo alleszins verder reiken dan de muren van de galerie. Ontladen, schreeuwen, grenzen geven aan agressie. Regels zijn er niet.

Met zijn nieuwe installatie wil deze gedreven kunstenaar het scheldproces ook visualiseren en bijna letterlijk tastbaar maken. Daarnaast keert Jo terug naar de ‘roots’ van de schuttingtaal, naar plaatsen waar de lieflijke woorden zijn ontstaan. De Leuvense binnenstad is het dankbare decor. U bent allen van harte uitgenodigd.

De opening is vrijdag 31 augustus 2007 om 19 uur in de Vaartstraat 131 (Cypres Galerie).
Tijdens de tentoonstelling is de galerie dagelijks open van 14 tot 18 uur, ook in het week-end. De mogelijkheid bestaat om ter plaatse het 'Groot Scheldwoordenboek' aan te schaffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.