08 februari 2008

De kamelenteen.


Het is allemaal de schuld van de strakke, niets verhullende spijkerbroek, het nauwsluitende badpak of het spandex-pak (waarin o.a. Superman rondloopt). De contouren van de vrouwelijke genitaliën staan er meestal duidelijk afgetekend in. Anderen kunnen hierdoor ‘liplezen’.
Tieners hebben al een naam voor dit fenomeen, dat stilaan epidemische vormen aanneemt: een ‘kamelenteen’, vrij naar het Engels: ‘camel toe’.
Geen ‘camel’s nose’, want dat staat voor het topje van de ijsberg. De ‘spleethoef’ hebben we te danken aan de opmars van o.a. de strech-jeans voor vrouwen. De kledingstof volgt nauwgezet de welvingen van het damesonderlichaam. Ook vochtige lycra nestelt zich zichtbaar in vrouwencaviteiten. Veel mannen worden hier lyrisch van maar evenveel vrouwen zouden niets liever dan een kruistocht beginnen tegen dit verschijnsel.


In 2003 had het hiphopgroepje Fannypack het hitje ‘Camel toe’. Daarin kwamen volgende regels voor: ‘Her spandex biker shorts /Were creeping up the front /I could see her uterus /Her pants were too tight.' De toon van het lied is vrij streng: 'Is your crotch hungry, girl?/ cause it's eating you're pants'. Van Fannypack mag de spandex gerust de kast in, om er nooit meer uit te komen. De entertainmentwereld heeft het woord alleszins populair gemaakt.
In de Broadway musical Spamalot werden de letters van het woord C-A-M-E-L-O-T verkeerdelijk geschikt als C-A-M-L-T-O-E.
Op de website YouTube circuleren ondertussen al meerdere video’s van ‘cameltoe’s’.
De Engelse benaming werd in 1992 voor het eerst opgetekend in een Amerikaans slangwoordenboek, met als synoniem ‘beetle bonnet’. De omschrijving luidt: ‘female pubic mound as viewed through tight garments. From the design of the VW car. ‘Camel’s foot, camel’s lip’.


M.b.t. corpulente vrouwen wordt overigens de regionele Amerikaanse term ‘moose knuckle’ gebruikt. Feministen hoeven zich niet meteen op te winden over mogelijk seksistisch taalgebruik want de ‘camel toe’ is de vrouwelijke variant van de ‘lunch box’, ‘basket’, ‘packet’ of ‘bob’ (allemaal slangtermen voor de bobbel die zichtbaar is in een te strakke herenbroek, bijvoorbeeld bij wielrenners of atleten). Er zijn dus niet alleen vrouwen met een ‘camel toe’, maar ook mannen. Op de hilarische website ‘cameltoe.org’ worden ze verzameld. De site recenseert ‘toes’ van al dan niet bekende vrouwen én mannen. Voor de geilaards onder jullie, er zijn foto’s te vinden van o.a. Paris Hilton, Britney Spears, Brooke Shields en de originele Charlie’s Angels. Voor wie deze afbeeldingen allemaal te smakeloos zijn, er zijn ook de elegantere ‘kamelentenen’, bijvoorbeeld de nieuwe mevrouw Sarkozy die onlangs uit de zee verrees in een witte bikini.


Volgens sommigen zou de 'camel toe' of 'kamelenteen' ontstaan zijn in de jaren tachtig van vorige eeuw toen vrouwen hun schaamhaar gingen afscheren, waardoor hun labia de kans kreeg zich te manifesteren.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.